MUMMITROLDENE

Hos Mummitroldene er vi 3 voksne og en skøn flok børn mellem 8-9 mdr. til ca. 2,5 år.

Mummitroldene er vores vuggestue, hvor vi har særligt fokus på trivsel og omsorg. Børn der trives og er trygge, udvikler sig bedst. Vi har selvfølgelig også fokus på sprog og motorik. Vi arbejder med babytegn, rytmik og  bevægelse.

  Mummitroldene holder morgensamling hver dag ca. kl. 9. Her får børnene oplevelsen af et fællesskab. Vi taler om, og forbereder, børnene på dagens aktiviteter. Vi taler om vejret. Vi synger, rimer og remser. Børnene lærer at vente på tur, at sige noget –fokus på sproglig udvikling. Der kan være forskellige temaer for samlingen. 

Frokosten spises på stuen. Her lærer børnene kendskab til, og lyst til, at smage forskellig mad. Her er fokus på fællesskab. Børnene har fast plads/gruppe i en periode, for at skabe tryghed, genkendelighed og nære relationer. Vi lægger vægt på tid til dialog/samtale – sproglig stimulering. Børnene skal være med til at øse/hælde op – tage hagesmæk af/på, osv – styrker deres selvhjulpenhed.

Mummitroldene arbejder med dialogisk læsning. Her stimuleres børnenes sproglige udvikling. De får kendskab til børnelitteratur, lærer at vente på tur – dialog, sammenhæng –og at koble ting sammen med bogen, fx på tur og samle blomster. De samme børn læser samme bog over 4 uger.

Mummitroldene har forskellige daglige pædagogiske aktiviteter. Børnene opdeles i mindre grupper, ca. 1 voksen og 3-4 børn. Aktiviteterne er fastlagte i et ugeskema.

Mummitroldene tager ofte på små ture. Børnene kommer ud og oplever/ser andre ting end institutionen. Turen kan være planlagt med et tema - hvad skal turen have fokus på, fx gå træning, natur, motorisk udfordring, lyd/sanser, sociale kompetencer. Turen kan også være spontan.