BJERGTROLDENE

Hos Bjergtroldene er vi 3 voksne og ca. 15 frække unger fra ca. 2,5 år og opefter.

Bjergtroldene er vores mellemgruppe. Hos Bjergtroldene øver vi os i at blive selvhjulpne. Vi øver os i at være gode venner, og vi øver os i tage på tur og blive klar til skovgruppe. Vi tager derfor ofte på tur i skoven og andre steder.

Hver morgen holder vi morgensamling kl. 9. Her har vi fokus på sprog og social udvikling. Vi spiller på tromme og synger sange. I forlængelse af morgensamling spiser vi lidt frugt og brød.

Om formiddagen har vi forskellige pædagogiske aktiviteter, og vi tager også på ture. Børnene deles som regel op i mindre grupper til de pædagogiske aktiviteter. Vi har meget fokus på sprog og rytmik. Vi kan også godt lide at være kreative. Børnene på bjergtroldestuen, er også i den alder, hvor de så småt begynder at knytte begyndende venskaber, hvilket vi også støtter dem i.

Til frokosten deles børnene også i mindre grupper. De har fast pladser sammen med en fast voksen.

I garderoben har vi fokus på at styrke børnenes selvhjulpenhed.

Nogle af vores børn sover stadig til middag. Nogle sover ude i krybber og andre sover inde i vores lille rum. De store får lov til at komme ud og lege mens de små sover. Børnene får lov til at vågne stille og roligt på stuen, og så kommer de store ind igen når det bliver tid til eftermiddagsmad.